Jaostot ja lajit

Voimistelu

Naruja, nauhoja, keiloja, vanteita, palloja... Teräviä ojennuksia, piruetteja, mahtavia hyppyjä ja uskomatonta notkeutta... Kimaltavia kilpailupukuja, tiukalle nutturalle kieputettuja hiuksia...

Nämä ovat asioita, jotka tulevat mieleen, kun puhutaan rytmisestä voimistelusta. Monen pienen voimistelijan unelma on liikkua kauniisti ja ilmavan kevyesti matolla ja liikuttaa vaikkapa nauhaa samanaikaisesti.

Rytminen voimistelu onkin parhaimmillaan voimistelijan ja välineen sulavaa yhteistyötä eikä sitä turhaan ole sanottu maailman kauneimmaksi urheilulajiksi. Se näyttää vaivattomalta ja helpolta, mutta sitä se ei ole. Huipputason voimistelijat ovat yleensä harjoitelleet lukemattomia tunteja, useiden vuosien ajan lajin parissa.

Rytminen voimistelu on lähtöisin itäisestä Euroopasta ja kehittynyt kansainväliseksi olympialajiksi naisvoimistelusta. Suomeen laji tuli 1970-luvulla Neuvostoliitosta.

Nokian Pyryn Voimistelujaosto tarjoaa rytmisen voimistelun alkeita eri ikäisille lapsille. Tunnilla jumpataan ahkerasti, mutta leikinomaisesti, unohtamatta hauskuutta. Aiempaa kokemusta voimistelusta ei tarvitse olla. Tunneilla harjoitellaan perusvoimistelun alkeita, kuten hyppelyitä, hyppyjä, piruetteja, akrobatiaa, tasapainoa sekä käydään läpi rytmisen voimistelun perustekniikkaa.

Huomioitavaa!

Jumppakauden yleiset säännöt:

1. Ilmoita lapsesi jäsenrekisteriin itse.

2. Tarkista huolella, että antamasi tiedot ovat oikein.

3. Jumppaa saa kokeilla kaksi kertaa. Pelkkä poisjäänti ei ole peruutus, vaan asia tulee ilmoittaa sähköpostilla voimistelu(at)nokianpyry.fi. Jos peruutusta ei ole tullut, lasku lähtee seuraavan kuun aikana.

4. Jos jumppakausi lopetetaan kesken, asiasta on ilmoitettava sähköpostilla voimistelu(at)nokianpyry.fi

5. Emme hyvitä kesken jäänyttä kautta.

6. Jos ohjaaja on sairastunut, järjestetään tuuraaja tai korvaava kerta.

 

      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Edellinen kuukausi Joulukuu 2022 Seuraava kuukausi

© Nokian Pyry ry