Jaostot ja lajit

Paini

Painiharjoitukset ja hinnat

Painin aloittamiseen tarvitset shortsit tai verkkarit (ei metalliosia esim. vetoketjuja), T-paidan, jalkoihin jonkinlaiset tossut (kerhotossut tai sisäpelikengät sopivat hyvin) ja vesipullon. Painitrikoot ja painitossut tarvitaan vasta kun alkaa kilpailemaan.

Painin perinteitä kunnioittaen muutamasta ensimmäisestä kokeilu kerrasta ei maksua peritä.

Painiajat (Nokian uimahallin painisali, Välikatu 24, Nokia):

  • Katso harjoitusajat tapahtumakalenterista
Uudet vähintään esikoulu ikäiset painijat pääsevät mukaan ilmestymällä harjoituksiin. Pääsääntoisesti uudet painijat (myös pikkutytöt) aloittavat nassikka ryhmässä, ryhmää voidaan muuttaa iän ja koon mukaan.
 
Mikäli jo omaat paini taustaa tai ikää on yli 10 vuotta niin otayhteyttä ja mietitään sopiva aloitusryhmä.

Painin hinnat:

  • Painimaksu: 70e/kausi eli 140 euroa vuodessa
  • Painilisenssi: Harrastaja lisenssi 20e/vuosi, kilpailulisenssit iän mukaan.
  • Seuran jäsenmaksu:  alle 15 vuotiaat 20e/vuosi, yli 15 vuotiaat 35 e/vuosi (2006 tai aiemmin syntyneet 35eur/v)

Painin harrastamisesta syntyvät kulut koostuvat siis painimaksusta, painilisenssistä ja Pyryn jäsenmaksusta.

Tällä hetkellä painia harrastaa n. 100 tyttöä ja poikaa, 6-19 vuotiaita.

Painikoululaiset reenailee 2 krt viikossa ja kilparyhmä 2-4 krt viikossa. Aktiivisimmilla kilparyhmän painijoilla on myös mahdollisuus käydä Lounais-Suomen ja Hämeen alue harjoituksissa Tampereen ratinassa. Kilparyhmää pyritään myös leirittämään säännöllisesti ympäri Suomea järjestettävillä painileireillä.

Valmentajia on erityhmissä yhteensä 14. Nokian Pyryn painijaosto järjestää joka kevät sarjapainit joihin osallistuu 60-100 painijaa lähiseuroista. Keväisin ja ennen joulua järjestetään lapsille ja aikuisille perinteiset kauden päättäjäiset.

Paini on monipuolinen kuntoilu- ja kilpailulaji. Paini kehittää monipuolisesti sekä notkeutta, koordinaatiota että lihasvoimaa. Varsinkin nassikka- ja painikoulu ryhmissä harjoitellaan paljon voimistelusta tuttuja asioita. Nassikoille tulee syksyn mittaan tutuksi niin kuperkeikat eteen kuin taaksepäin, kärrynpyörät sekä päähypyt. Painikoulussa innokkaimmat kokeilevat jo puolivoltteja ja  volttejakin, myös taaksepäin.

Vaikka nuorten treeneissä touhutaankin paljon koordinaation ja notkeuden merkeissä niin ei varsinaista painiakaan ole unohdettu. Nassikoille ensimmäisenä vuonna tutuksi tulevat matto- ja pystypainin helpoimmat perustekniikat.

Kilpailemaan pääsee heti, kun oma into riittää. Osa painijoista on aloittanut kilpailemisen jo puolen vuoden jälkeen kuusi vuotiaana. Ketään ei kuitenkaan pakoteta kilpailemaan, ei edes kilparyhmässä, ryhmän nimestä huolimatta. Mukana onkin paljon myös junioreita puhtaasta painimisen ilosta.

 

Ajankohtaista

Ei ajankohtaista tiedotettavaa tällä hetkellä.

            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Edellinen kuukausi Tammikuu 2023 Seuraava kuukausi

© Nokian Pyry ry