Pyryn jaostot

Paini

Arkisto: 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012

Ajankohtaista

26.4.2017

Painilla mahtava kausi

Nokian Pyryn painilla kuluva kausi on ollut monella hän hän tapaa positiivinen. Syksyllä meille muodostui positiivisen ongelma, kun ryhmäkoot olivat kasvaneet kaikissa painiryhmissä yli 30 harrastajaan ja painijaostossa oli yli 90 painijaa.
Pyry olikin 2016 lopussa Hämeen alueen suurin painiseura, kun mittarina käytetään painiliitolle ilmoitettujen harrastajien määrää.
Suuret ryhmät aiheuttivat melkoista vauhtia harjoituksissa. Tammikuussa Itvolan Kimmo saatiin taas mukaan talkoisiin ja saimme perustettua Uuden ryhmän. Uusi ryhmä helpotti harjoitusten vetämistä, kun samalla painijat saatiin jaettua enemmän ikänsä mukaisiin ryhmiin.

Vaikka harjoituksiin onkin saatu mukavasti houkuteltua aktiivisia vanhempia apuvalmentajiksi, Niin ryhmien lisäämistä rajoittaa oman painitaustan omaavien vastuuvalmentajien vähäisyys. Nyt olisikin haussa innokkaita vastuuvalmentajia talkoisiin mukaan.

Tyttöjen määrä on myös ollut mukavasti nousussa, vaikka tytöt ovatkin painineet poikien seassa. Tyttöjä harjoituksissa on käynyt sen verran runsaasti, että ensi syksynä perustetaan tytöille oma painiryhmä.

Sarjapainit 2017

Nokian Pyryn järjestämät sarjapainit ovat painijaoston joka keväinen ponnistus. Sarjapaineja on Pyryssä järjestetty sen verran pitkään, että tarkka aloittamisajankohta on miesmuistista jo unohtunut. Sarjapaineja on oteltu Nokialla ainakin 60-luvulta lähtien Pyryn sisäisinä kämppäpaineina. Siuron Tuisku oli ensimmäinen mukaan tullut ulkopuolinen seura. Nykymuotoisia sarjapaineja on Pyryssä oteltu 80-luvun puolivälistä lähtien.

Sarjapainit painitaan kutsukilpailuina, johon on kutsuttu lähialueiden painiseurat. Sarjapainit on tarkoitettu alle 12-vuotiaille sekä painiuraansa aloitteleville painijoille. Sarjojen tekemisessä pyritään huomioimaan iän ja painon lisäksi myös painijan taitotaso. Ideana on luoda matalan kynnyksen kisat, joissa kaikille saataisiin mahdollisimman tasaisia vääntöjä. Sarjapaineissa painitaan neljä osakilpailua, joista lasketaan yhteispisteet.

Sarjapainit ovat hiljalleen kasvaneet suuremmiksi ja tänä vuonna ei enää mahduttu uimahallin painisalille, vaan painit siirrettiin Myllyhaan koululle. Siirto aiheutti ylimääräistä voimistelua, kun painisalin matot piti joka osakilpailuun rahdata Myllyhakaan ja takaisin uimahallille.

Tänä vuonna sarjapaineihin osallistui 10 seuraa ja 111 painijaa, joista 31 pyryläistä. Neljässä osakilpailussa painittiin yhteensä 586 ottelua.

Sarjapainit onnistuivat tänäkin vuonna loistavasti ja paineista saatiin kiitosta myös muista seuroista.

Hyvin menneistä kisoista suuri kiitos kuuluu tietysti innokkaille talkoolaisille. KIITOS.

Sarjapainien tulokset TÄSTÄ .

Kuvat: Jarkko Heinonen 

« Takaisin

  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Edellinen kuukausi Elokuu 2017 Seuraava kuukausi

© Nokian Pyry ry