Pyryn jaostot

Jalkapallo

Arkisto: 2017 | 2016 | 2015

01/02 Uutiset

2.5.2017

01-02-jalkapallopoikien harjoitusleiri Ahvenanmaalla

NOKIA – TURKU - ÅLAND

Omat perustreenit ovat sitä kaurapuuroa ja ruisleipää, jota vedetään ympäri vuoden. Joskus tekee silti hyvää lorauttaa sekaan jotain eksoottista lisämaustetta ja päästää joukkuehenki valloilleen eri ympäristössä.

Eikä ollut muutenkaan pöllömpi hetki lähteä reissuun juuri silloin, kun kotinurkilla pääsi räntäpyry irti ja takatalven hammas puraisi.

Pyryn 01/02 jalkapallopoikien harjoitusleirin kohde oli tällä kertaa vuoden 2016 Veikkausliigan kultahattuisten kuninkaiden valtakunta. Tulevia perintöprinssejä tai ei – vappuviikonloppu Ahvenanmaalla oli kansainvälinen kokemus. Ylimääräinen vapaapäivä koulustakin tarkoitti vain repun pakkaamista aamulla sika-aikaisin, vähän pidennettyä (koulu)bussimatkaa, jälkkäri-istuntoa laivan buffetissa, englantia, ruotsia, matikkaa, maantietoa, suunnistusta, jalkapalloa tietysti ja hotellielämän kertauskurssia.

Perjantain ensimmäisissä treeneissä pojat pääsivät heti IFK Mariehamnin uuden hyökkääjävahvistuksen Lucky Mmkosanan oppiin. Zimbabwesta kotoisin olevalla Mmkosanalla on plakkarissa jalkapallouraa USA:ssa, ja treenit näyttivätkin erilaisilta kuin Menkalassa. Lyhyen tauon jälkeen pelattiin leirin ainoa harjoituspeli FC Ålandin 01-poikia vastaan. Kun Upplandsserienissä Ruotsissa pelaavat, kaapinkokoiset ahvenanmaalaiset ilmestyivät kentälle, pojat povasivat jo melkoisia murskatappiolukemia. Loppuvihellyksen jälkeen 3-1 tappio tuntuikin yllättävän pienilukuiselta. Pitkän päivän jälkeen pojat jaksoivat vielä urheasti kävellä pizzeriaan.

Lauantain ohjelma olikin sitten leppoisampi. Kun Jomalan tekonurmikenttä Vikingavallenista vihdoin löytyi, treenit vedettiin oman valmentajan johdolla. Loppupäivään mahtui käynti Taffelin tehtaanmyymälään Godbyssä, saaren suurin ostoskeskus Maxinge Centerissä, Mariebadin kylpylä, minigolf, paikallinen Hesburger ja WHA:n tekonurmella P15 Alueliigan ottelu IFK Mariehamn – Ilves/Keltainen. Vielä iltamyöhällä, kentän valojen sammuttua iskettiin palloa verkkoon samaisella tekonurmella.

Viimeisen leiripäivän aurinko oli brittivalmentaja Gary Williams. Hyväntuulinen Williams on itse Chelsean kasvatti ja valmennusuraa on niin USA:ssa, HJK:ssa, Suomen naisten maajoukkueessa, Åland Unitedin naisten liigajoukkueessa ja Jomala IK:n miesten edustuksessa. Treenien aikana Williams jutteli paljon poikien kanssa ja antoi uutta potkua joukkueelle.

Vasta Maarianhaminan terminaalissa laivan lähtöä odotellessa oli mennä pallo hukkaan. Poikien pihapallottelussa lensi yksi pallo terminaalin räystääseen, mutta senkin onnistui bussikuski saamaan takaisin kiipeämällä bussin katolle.

Vappupallo karkaa helposti käsistä ja joskus jalkapallokin potkijan jalasta. Jalkapallon matkassa pääsee vaan helpommin uusiin seikkailuihin ja kokemuksiin.

Helena Rintala

« Takaisin

  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Edellinen kuukausi Toukokuu 2018 Seuraava kuukausi

© Nokian Pyry ry