Pyryn jaostot

Jalkapallo

Arkisto: 2017 | 2016 | 2015

01/02 Uutiset

15.10.2016

Himmeen hieno kausi

Pyryn 01/02 jalkapallopoikien kauden lopussa seisoi kiitos. Myös melkein 16 000 muuta seisoi Ratinassa, kun soitettiin Maamme-laulua ennen MM-karsintaottelua Suomi-Kroatia. Päättäjäiset vietettiin tällä kertaa siis vähän isommalla mittakaavalla eikä ainakaan maailman huonoimpien jalkapalloilijoiden seurassa. Alkupalaksi oli jo Mr Abe Kosovosta leiponut sellaiset pizzat, että pojat olivat Sporttisaunalta lähtiessä kylläisiä, mutta samalla voitonnälkäisiä.
Puolikuu kilpaili pimeällä iltataivaalla Ratinan jättivalojen kanssa. Samoin taisi käydä Huuhkajille, sillä olihan vastakkain pieni ja vähän isompi jalkapallomaa. Mutta tärkeintä ei ollut voitto vaan himmeen hieno urheilujuhla ja mitali, jonka pojat saivat bussimatkalla takaisin Nokialle.

Se oli niin ansaittu, sillä alkukauden takeltelujen jälkeen joukkue löysi itseluottamuksen ja peli-ilmeen, jossa oli iloa sekä irvistystä, jota voittoon tarvitaan. Se tosin jää mysteeriksi, mitä poikien iltavelliin oli alettu sekoittaa kesä- ja lokakuun välisenä aikana : )

Joukkueen kauteen voi siis olla tyytyväinen. Sarjapeleissä syyskierroksen loppukiri toi pronssimitalin vain kahden pisteen päähän, ja tulihan noista turnauksistakin enemmän tai vähemmän himmeitä mitaleita. Yksi kulta, kaksi hopeaa ja yksi pronssipeli, joka päätyi nelossijaan. Santa Claus Cupista ei tullut menestystä, mutta kokemusta ja eksoottisia muistoja.

Eikä kautta kannata arvioida pelkän kilpailullisen menestyksen perusteella. Mahtavaa on tietysti se, että pelaajia on riittänyt kiitettävästi ja uusia poikia on saatu mukaan jatkuvasti, vaikka kyseessä on teini-ikäisten drop out-vaihe. Valmentajarintamalla loisti vierailevana tähtenä TPV:n kärkipelureihin kuuluva Eino Ek ja nyt syksyllä saatiin uutena vahvistuksena riveihin Mika Trofast.

Ohjelmaa on riittänyt myös perustreenaamisen ja pelien lisäksi. Kauteen mahtui mm. Einon vetämät hiihto- ja kesäloman futisleirit, Eerikkilän harjoitusleiri, Rovaniemen turnausreissu yöjunineen ja poroineen, itse järjestetty kevätturnaus, yhteisiä talkoita ja joukkueen 10-vuotissynttärit syyskuussa.

11v11-pelitavan joukkue oppi kauden aikana mallikkaasti. Muutenkin kehitystä on tapahtunut sekä joukkueena että yksilötasolla. Jojo on kuunnellut monet kerrat kentän laidalla, miten valmentajat ovat kehuneet uusienkin pelaajien huimaa kehitystä kauden aikana. Harmittavasti muutamien pelaajien kausi on mennyt vammoista toipuessa tai muita pienempiä vaivoja potiessa, mutta toivottavasti ensi keväänä nämäkin pojat ovat entistä ehommassa kunnossa.

Tervetuloa siis uusi kausi ja uudet haasteet! Sitä ennen pistetään futsalpallo pyörimään.

« Takaisin

  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Edellinen kuukausi Toukokuu 2018 Seuraava kuukausi

© Nokian Pyry ry